Postoperatieve compressiekleding: alles wat je moet weten!

Postoperatieve compressie bh

Onderga jij binnenkort een plastisch chirurgische ingreep of ben je aan het herstellen van een operatie? Postoperatieve compressiekleding spelen een belangrijke rol binnen jouw herstelproces. Daarom vertellen we je in dit blog alles wat je moet weten over jouw drukkleding.. Van het kiezen van de juiste maat tot het wassen van de compressiekleding!

Het belang van goede compressiekleding

Voordat je de operatie ondergaat is het belangrijk dat je beschikt over de juiste postoperatieve compressiekleding. Dit zorgt namelijk voor het verminderen van onder andere vochtophoping, pijn, kans op infecties en laat het de blauwe plekken van de operatie eerder verdwijnen. Daarom kun je in onze webshop de beste producten vinden van merken zoals Carefix en Marena. Op deze manier heb je de meeste kans op een goed herstel.

Elke ingreep is verschillend. En elke ingreep vraagt weer om een ander soort compressiekleding. Daarom is het belangrijk om goed met de arts te overleggen welke postoperatieve compressiekleding het beste is voor na de operatie. Zo heeft jouw lichaam na de operatie de beste kans om zo goed mogelijk te herstellen.

Hoe kies je de juiste maat voor je compressiekleding?

Naast het kiezen van de juiste compressie kleding, is het ook belangrijk dat je kiest voor de juiste maat. Dit zorgt namelijk voor een optimaal herstelproces en voor de meest comfortabele herstelperiode. Maar hoe weet je welke maat je nodig hebt? De beste optie is om je lichaam op te meten. Aan de hand van die gegevens kan je vanuit onze maattabel, die bij elk product binnen de EmdaWear shop toegevoegd is, kiezen voor de juiste maat. Weet je het nog niet helemaal zeker welke maat je moet hebben? Dan kan de arts je daar ook altijd bij helpen.

Weet je niet welke compressiekleding het beste bij jou ingreep past? Stuur ons dan een bericht of neem contact met ons op via  010-519 22 39. Wij helpen je graag verder!

Het onderhouden van je postoperatieve compressiekleding

Van de arts krijg je waarschijnlijk het advies om je compressiekleding dag en nacht te dragen. Dat is natuurlijk goed voor je herstelproces en heeft vele voordelen, maar toch moet je ook rekening houden met de hygiëne van je postoperatieve compressiekleding. Slechte hygiëne kan namelijk complicaties met zich meebrengen en dat wil je natuurlijk voorkomen. Daarom is het belangrijk om de drukkleding regelmatig te wassen.

Let op: je kunt je drukkleding niet wassen zoals normale kleding. Lees daarom goed de meegeleverde instructies om ervoor te zorgen dat je compressiekleding op de juiste manier wast. Verder kan de drukkleding niet in de droger, mag het niet gestreken worden en kan je bleken en chemisch reinigen beter niet doen.

Doordat je de kleding regelmatig moet wassen, is het handig om te beschikken over twee of meerdere compressiestukken. Zo kan je altijd beschikken over een schoon compressie stuk en kan je zo goed mogelijk herstellen..

Het dragen van compressie is vaak even wennen

Bij het dragen van compressiekleding is het belangrijk dat je voldoende druk voelt op het lichaam. Dit kan oncomfortabel zijn voor je lichaam, maar zorgt wel voor het beste herstel. De drukkleding zorgt ervoor dat het weefsel op de juiste plek blijft en makkelijker geneest.

De beste producten voor jouw herstel!

Ben je op zoek naar de juiste postoperatieve compressie kleding voor na jouw operatie? Bij EmdaWear bieden we een groot assortiment aan compressiekleding aan die jou gaat helpen bij het realiseren van het beste herstel. Bekijk onze webshop om het volledige assortiment te bekijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *