De beste littekenbehandeling na je borstvergroting!

Het ondergaan van een borstvergroting is een grote verandering en misschien maak jij je ook al zorgen over de littekens die achterblijven na de operatie. Om dit te voorkomen is het belangrijk om de littekens die je overhoudt aan de operatie zo goed mogelijk te behandelen. Maar wat kan jij allemaal voor en na je borstvergroting doen om ervoor te zorgen dat je littekens het zo goed mogelijk herstelt?

Het belang van een compressie bh

Om ervoor te zorgen dat je na een borstvergroting zo goed mogelijk herstelt, is het belangrijk dat je voor de operatie al beschikt over twee of meer compressie bh’s. Na een borstvergroting wordt namelijk aanbevolen om zes tot en met acht weken een postoperatieve bh te dragen. Door meerdere compressie bh’s in huis te hebben kan jij regelmatig wisselen van bh’s, waardoor je zo min mogelijk uren zonder bh zit. Daarnaast is goede hygiëne zeer belangrijk na de borstvergroting, want een ontstoken litteken kan namelijk complicaties veroorzaken. Door regelmatig te wisselen van postoperatieve bh verminder je het risico op ontstoken littekens.

Het litteken masseren met littekencrème

Twee weken na de operatie worden de hechtingen verwijderd en kan je aan de slag met het behandelen van je littekens. Let op: doe dit wel alleen wanneer het litteken stevig is en de korstjes verdwenen zijn. Om te beginnen kan je starten met het masseren van het litteken met een littekencrème. Bekijk onze webshop voor de littekencrèmes van Rejuvaskin. De littekencrème beschermt de huid en houdt het litteken soepel, waardoor je makkelijker kunt masseren. Daarnaast zorgt het masseren in combinatie met de crème voor een goede doorbloeding en een beter herstel. Doe dit dan ook minimaal twee keer per dag voor een periode van 6 weken.

Siliconen therapie

Naast het masseren van het litteken met littekencrème kan je het litteken ook behandelen met een siliconenpleister of siliconengel. Deze zorgen er namelijk voor dat klachten zoals verdikking, pijn, roodheid, jeuk en afwijkende littekenvorming verminderen. Daarnaast herstelt de huid mooier en wordt het litteken vlakker, soepeler en dunner. Bekijk onze webshop voor de siliconenpleisters en siliconengel van Rejuvaskin.

Het lichaam heeft tijd nodig om te genezen

Natuurlijk kun je de genezing van je litteken aan de buitenkant bevorderen, maar je moet ook het lichaam de tijd geven om te genezen. Een gezond immuunsysteem kan hier aan bijdragen. Daarom is het belangrijk om na de operatie voldoende vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Ook het volgen van een gezond dieet kan helpen dat je littekens na een jaar niet of nauwelijks meer te zien zijn.

Vermijd zware (sportieve) activiteiten

Om ervoor te zorgen dat het litteken niet breder wordt, is het belangrijk om het rekken van de huid zoveel mogelijk te voorkomen. Vermijd daarom zware sportieve activiteiten de eerste 6 weken na de operatie. Op deze manier kan je litteken optimaal herstellen.

Ontdek de producten van Rejuvaskin voor het behandelen van littekens!

Iedere chirurgische ingreep kan leiden tot het vormen van een litteken. Maak jij je hier ook zorgen om? Behandel je littekens dan met de silicone producten van Rejuvaskin. De littekenbehandeling van Rejuvaskin is gebaseerd op silicone en wordt aanbevolen door plastisch chirurgen en dermatologen wereldwijd. Voor iedere ingreep kunnen wij een product aanbieden dat het uiterlijk van het litteken kan verbeteren. Bekijk onze webshop om het volledige assortiment van Rejuvaskin te bekijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *