Buikwandcorrectie: alles wat je moet weten voor het beste herstel!

Buikdwand voor spoedig herstel van een buikwandcorrectie

Een buikwandcorrectie is een grote stap in de richting van een zelfverzekerder lichaam, maar het herstelproces is minstens net zo belangrijk als de operatie zelf. Na een buikwandcorrectie heeft je lichaam namelijk de tijd nodig om te herstellen. Bij de meeste gevallen gaat het om een periode van wel ruim 6 weken en soms kan het gewenste eindresultaat nog iets later komen dan verwacht. Daarom is het belangrijk dat jij er alles aan doet om zo goed mogelijk te herstellen. Maar wat kan jij doen voor en na je operatie om zo goed mogelijk te herstellen?

Wat is een buikwandcorrectie?

Voordat we beginnen aan het herstel is het misschien handig om nog een keer door te nemen welke verandering je lichaam heeft doorgemaakt. Bij een buikwandcorrectie, ook wel een tummy tuck genoemd, wordt namelijk overtollig huid en onderhuids vet van de buik verwijderd wat ontstaan kan zijn door bijvoorbeeld zwangerschappen, veroudering of vermagering.

Er zijn dan ook verschillende buikwandcorrecties. Zo zijn er kleine mini-buikwandcorrecties, maar ook buikwandcorrecties waar er naast het verwijderen van overtollige huid ook een spiercorrectie gedaan moet worden. Dit noemen we een fleur-de-lis buikwandcorrectie. Al deze verschillende soorten ingrepen maken elk herstel dan ook weer anders.

Goed begin is het halve werk

Het klinkt een beetje cliché, maar toch is het belangrijk om goed voorbereid je operatie in te gaan. Een gezond en fit lichaam herstelt namelijk sneller en beter. Toch is het ook al belangrijk om vooruit te kijken naar de periode na de buikwandcorrectie.

Zo is het belangrijk om de juiste buikband te dragen tijdens het herstelproces. Zorg er daarom voor dat je voorafgaand aan je ingreep de juiste buikband hebt uitgezocht en in huis hebt. Dit zorgt namelijk voor het verminderen van vochtophoping, pijn, infecties en laat blauwe plekken eerder verdwijnen. Daarnaast ondersteunt het de huid tijdens het genezingsproces waardoor littekens verminderen. Een cruciaal onderdeel van je herstel dus.

Weet je niet welke buikband het beste bij jou ingreep past? Stuur ons dan een bericht of neem contact met ons op via  010-519 22 39. Wij helpen je graag verder!

De eerste dagen na je buikwandcorrectie

Om na je buikwandcorrectie het beste te herstellen is het belangrijk dat je gedurende het gehele herstelproces de buikband dag en nacht draagt. Dit moet tot zes weken na de operatie. Hierdoor zet je al de eerste stap in de richting van een goed eindresultaat.

De eerste dagen na de correctie kun je het beste zo veel mogelijk rust houden. Vermijd huishoudelijke taken zoals de was doen en stofzuigen. Ook is het belangrijk dat je niet op je buik slaapt. Natuurlijk is bewegen wel goed voor je herstel. Strek dan ook regelmatig de benen, maar houd het wel bij afstanden binnen je huis.

Het vervolg van je herstel

Na twee weken is het nog steeds van belang dat je de buikband elke dag en nacht draagt. En als het goed is voel je je al wat beter, maar het lichaam is nog steeds aan het herstellen. Gelukkig mag je nu al een stuk meer dan na de operatie. Zo mag je weer langzaam beginnen met werken, rustig wandelen en autorijden.

Wanneer je de 6 weken bent gepasseerd zijn de zwellingen al voor een groot deel afgenomen en voel je je al een stuk beter. Je littekens zijn genezen en je kunt weer doen wat je voor de operatie ook deed. Zo mag je weer sporten, weer slapen zoals je zelf wilt en voel je je een stuk zelfverzekerder in je lichaam!

De beste producten voor jouw herstel!

Ben je op zoek naar de juiste postoperatieve compressie kleding voor jouw buikwandcorrectie? Bij EmdaWear bieden we een groot assortiment aan compressiekleding aan die jou gaat helpen bij het realiseren van het beste herstel. Bekijk onze webshop om het volledige assortiment te bekijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *