10 redenen om Carefix postoperatieve compressiebeha’s te dragen na een borstingreep

Een gewone beha of sportbeha is niet goed genoeg.

Na een operatie zijn optimale omstandigheden voor een snelle wondgenezing en esthetisch goed resultaat belangrijk. Hieronder vindt u 10 goede redenen waarom we een Carefix compressiebeha aanraden na een borstingreep.

  1. Superieure fixatie, stabilisatie en ondersteuning voor het verlichten van de pijn

Na een operatie is het borstgebied erg gevoelig en pijnlijk. Ondanks het gebruik van pijnstillende medicatie veroorzaakt beweging van de borst nog vaak pijn en is het van belang dat de borst zo min mogelijk bewegingsruimte krijgt. Een compressiebeha zorgt ervoor dat de borst gefixeerd, gestabiliseerd en ondersteund wordt.

  1. Gerichte compressie voor optimale genezing van wond en/of littekens

Na elke vorm van borstingrepen zal het beschadigde weefsel bloeden en opzwellen. De zwelling is vaak zeer pijnlijk en kan schadelijk zijn voor het genezingsproces, daar de ophoping van bloed en vocht de toevoer van belangrijke voedingsstoffen, zuurstof en andere bestandsdelen kan belemmeren, die juist nodig zijn voor een goede genezing van het wond- en/of littekengebied.

De compressie die wordt geboden door een Carefix beha zal zowel de zwelling als bloeding doen verminderen. Compressie houdt in dat de druk rechtstreeks op het gezwollen gebied wordt uitgeoefend, waardoor ophoping van bloed en vloeistoffen wordt verminderd en de optimale omgeving wordt gecreëerd voor een snelle genezing. Bovendien draagt de compressie bij aan het afvlakken van het litteken.

  1. Vermindert het risico op infectie

Een verslechtering van het genezingsproces verhoogt het risico op wondinfecties, doordat een verstoorde genezing de wond langer openstelt voor toegang van schadelijke bacteriën. Een geïnfecteerde wond resulteert vaak in veel pijn, ongemak en een nadelig uiterlijk van de wond en het litteken. Iets wat door middel van de genezingsvoordelen van een Carefix compressiebeha voorkomen kan worden.

  1. Rekbaar materiaal voor de ideale pasvorm

Eén van de unieke kenmerken van Carefix is de 4-way stretch materiaal dat wordt toegepast op alle producten. Deze maakt het mogelijk om op natuurlijke wijze compressie aan de lichaamscontouren van de patiënt te laten voldoen. Het voordeel hiervan is dat het materiaal zich voortdurend aanpast aan veranderingen in het lichaam, zoals bijvoorbeeld de afwisselende vorm van een zwelling, wat zorgt voor draagcomfort bij langdurig gebruik en de ideale pasvorm.

  1. Verbeterd de uitkomst van de chirurgische ingreep

Borst- en plastisch chirurgen doen altijd hun best om een bevredigend resultaat te realiseren ten behoeve van de patiënt en zichzelf. Bij hen heerst vaak de vraag of het zinvol is om het postoperatieve resultaat te beïnvloeden door middel van een bindmiddel of sportbeha, die vaak vreemd aanvoelt en geen ondersteuning biedt op de fronten waar dat juist nodig is. Het antwoord daarop is dat dit niet zinvol is. Een postoperatieve compressiebeha van Carefix is daarentegen na een operatie de perfectie keuze, omdat deze het genezingsproces ondersteund en de chirurgische uitkomst sterk verbeterd.

  1. Snelle, veilige en pijnloze mobilisatie

Om complicaties die gepaard gaan met chirurgie te verminderen, is het belangrijk dat de patiënt na de operatie zo snel mogelijk functionele bewegingsactiviteiten oppakt. Aangezien Carefix beha’s zeer belangrijke ondersteuning biedt en het draagcomfort bevorderd, zal het voor de patiënt makkelijker zijn zichzelf sneller te mobiliseren.

  1. Comfortabeler en normaal om te dragen in vergelijking met een wrap of binder

De meeste vrouwen dragen elke dag een beha en het dragen hiervan na een operatie voelt alleen maar natuurlijk aan. Het gebruik van een Carefix beha na de operatie verhoogt niet alleen het postoperatieve comfort, maar het vermindert ook het gevoel van abnormaliteit en het “ziek” zijn.

Dit feit wordt ondersteund door een Australische studie van uit 2004, waarbij het gebruik met een binder of wrap wordt vergeleken met een postoperatieve compressiebeha.

  1. Verbetert de borstcontouren en het lichaamsbeeld

Carefix beha’s verbeteren het lichaamsbeeld door de borsten te ondersteunen en op te liften. Tevens is het vanwege de mogelijkheid om pockets te vullen mogelijk om de vorm en uiterlijk van de beha aan te passen, wat het zelfvertrouwen kan verbeteren.

  1. Verhoogt wond- en huidverzorging

Carefix producten zijn zo ontworpen dat er geen naden in het wond- en/of littekengebied zijn aangebracht. Dit zorgt voor maximale huidvriendelijkheid, verminderde kans op infecties en voorkomt drukpunten op het geopereerde gebied.

  1. Goed voor de houding

Over het algemeen is een goede houding belangrijk om strakke spieren, pijn, krachtverlies en druk op de gewrichten te voorkomen. Na een borstoperatie is een typische lichaamsreactie om de behandelde plek te beschermen, waardoor het bewegingspatroon van de vrouw kan veranderen in een “beschermde houding”.

Carefix beha’s zijn ontworpen met inachtneming deze verkeerde houding te corrigeren. De beha’s zijn ontworpen met verschillende compressielevels om hoofd, rug en schouder terug te brengen naar de oorspronkelijke positie voor verbetering van de houding.